ПМГ Акад. Боян Петканчин Хасково празнува днес 117 години от

...
 ПМГ Акад. Боян Петканчин Хасково празнува днес 117 години от
Коментари Харесай

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

 ПМГ " Акад. Боян Петканчин " Хасково чества през днешния ден 117 години от рождението на изтъкнатия български математик, чието име носи. Гост на патронния празник на учебното заведение беше кметът на Община Хасково Станислав Дечев.
 
 4 4
Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и посочи десетките високи достижения на национални и интернационалните състезания, олимпиади и надпревари. 
 
 Кметът на Хасково Станислав Дечев Кметът на Хасково Станислав Дечев Източник: Община Хасково
Кметът на Община Хасково Станислав Дечев се обърна към учениците и преподавателите с думите: " Когато преди дни получих вашата покана, си мислех, че желая да ви кажа толкоз доста неща за Математическа гимназия. Например това, че нашето учебно заведение десетилетия наред е едно от най-престижните освен в Хасковски район, само че и в страната, че Математическата гимназия е школа за сполучливи водачи, че 96% от приключилите тук не престават образованието си в България и чужбина. Но всичко това вие го знаете. Затова ще ви кажа нещо персонално. Към по-малките възпитаници, които занапред стартират образованието си тук: запомнете, че всяка последваща година става все по-трудно в час. Но за сметка на това- все по- радостно в междучасията. Повярвайте ми, знам от опит. Към по-големите, които към този момент са избрали къде да продължат да учат: апелирам Ви, където и да отидете, не забравяйте, че сте виновни пред тази гимназия, която ви е дала познания, самочувствие и късмет, с цел да сбъднете фантазиите си. И в случай че е допустимо, направете по този начин, че да изживеете тези фантазии в Хасково. И не на последно място към преподавателите, които търпеливо и настойчиво възпитават и учат децата на Хасково. Единственото, което желая да ви кажа е: Благодаря Ви от сърце! "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР